KINDERGARTEN CASAS DEL MAR, RIONEGRO

Fraternidad and Berta Martinez Foundation alongside with the local government promoted a center for child care in Rionegro Antioquia.  The project is located on a limited area with an important slope, surrounded by local roads and a creek.

Through a series of displacements and subtractions the project generates free spaces and patios to which all of the buildings activities are turned to.  The resulting spaces are thus easily controlled while visual relating with the external gardens.  Additionally a communal house is developed independently in the school ground floor and relates directly with lower garden and the creek.

STATUS: Built 2017

LOCATION: Rionegro, (AN), Colombia

BUILT AREA: 2.332 M2

CLIENT: Municipio de Rionegro, Fundación Fraternidad, Fundación Berta Martinez, Fundación las Golondrinas

DESIGNERS: Taller Síntesis

EN  /  ES